۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۸:۲۸

آیت الله سید محمد خامنه ای در نشست خبری خبرگزاری مهر به مناسبت روز بزرگداشت ملاصدرا: فلسفه ملاصدرا مورد توجه بزرگان غرب قرار گرفته است / مکتبی به جامعیت فلسفه ملاصدرا وجود ندارد

آیت الله سید محمد خامنه ای در نشست خبری خبرگزاری مهر به مناسبت روز بزرگداشت ملاصدرا: فلسفه ملاصدرا مورد توجه بزرگان غرب قرار گرفته است / مکتبی به جامعیت فلسفه ملاصدرا وجود ندارد

رئیس بنیاد حکمت صدرا صبح امروز در نشست خبری "روز بزرگداشت ملاصدرا" که در خبرگزاری مهر برگزار شد، با تشریح اهداف و فعالیتهای بنیاد، از برگزاری همایش ملاصدرا در اول خرداد خبر داد و با تأکید بر اینکه مکتبی به جامعیت فلسفه ملاصدرا وجود ندارد، گفت: فلسفه ملاصدرا در غرب مورد توجه بزرگان قرار گرفته است .

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید محمد خامنه ای رئیس بنیاد حکمت صدرا، با اشاره به جایگاه مکتب ملاصدرا در مقایسه با مکاتب جدید گفت: حتی در فلسفه غرب نیز که 400 سال فلسفه سازی و مکتب سازی می کنند مکتبی به جامعیت فلسفه ملاصدرا وجود ندارد.

آیت الله خامنه ای رئیس بنیاد حکمت صدرا به اهمیت حکمت و فلسفه در کشور اشاره کرد و گفت: ستارگان طراز اول بسیاری در تاریخ فکر ایران مانند ابن سینا، سهروردی و خواجه طوسی بوده اند که دنیا آنها را می شناسد و ملاصدرا نیز حدود 400 سال پیش در اصفهان و قم به بسط تعلیم ، تربیت، تألیف و پایه گذاری یک بنیاد عظیم و بی نظیر فلسفی پرداخت.

وی افزود: این مرد بزرگ آنچنانکه شایسته بود شناخت نشده و به همین دلیل بزرگان ما این نیاز را احساس کردند که لازم است به واسطه برگزاری همایش او را به جهانیان معرفی کنند، از این رو در سال 1378 اولین همایش بین المللی فلسفی در معرفی صدرالمتألهین در تهران برگزار شد که حداقل 200 نفر از بزرگان فلسفه دنیا در آن شرکت داشته و به ارائه و معرفی اندیشه های آن حکیم بزرگوار پرداختند.

آیت الله خامنه ای با یادآوری اینکه به همین مناسبت روز اول خرداد ماه به نام این حکیم الهی نامیده شد، گفت: از آن پس هر سال همایشی را به مناسبت بزرگداشت این اندیشمند برگزار می شود که این همایش ها هر 5 سال یک بار به صورت بین المللی برگزار می شود.

آیت الله خامنه ای در ادامه به اهداف تأسیس بنیاد حکمت صدرا اشاره کرد و گفت: بعد از موفقیت همایش صدرا بزرگان کشور تصمیم گرفتند بنیادی برای حفظ میراث و نشر آثار ملاصدرا تأسیس کنند تا ضمن گسترش اندیشه های او، از فراموشی فلسفه صدرا جلوگیری شود .

رئیس بنیاد حکمت صدرا در ادامه به اهمیت فلسفه ملاصدرا اشاره کرد و گفت: رسانه های مسئول کشور موظف هستند به معرفی این مرد و نقش او در آینده و تربیت جوانان و تأمین سعادت توجه کنند، ضمن آنکه باید به خاطر داشت زنده کردن نام فیلسوفان به معنای بازگشت به گذشته و بررسی تاریخی صرف نیست، گر چه آن نیز لازم است، اما باید توجه داشت که توجه ما به آینده است و وظیفه بنیاد نیز معرفی اندیشه های ملاصدرا برای زندگی آینده است.

وی در ادامه به معرفی اجمالی اندیشه های ملاصدرا پرداخت و گفت: ملاصدرا مکتبی دارد که من به عنوان یک کارشناس معتقدم  در جامعیت شاید در جهان بی مانند باشد و حتی در فلسفه غرب که 400 سال به فلسفه سازی و مکتب سازی پرداخته اند، چنین نظامی وجود ندارد. چرا که مکتب یعنی یک سازواره که دارای عناصری باشد و در همه زمینه های معرفتی، وجودی، هستی شناختی، کیهان شناسی و انسان شناسی پاسخ داشته باشد و فلسفه ملاصدرا جامع تمام این مسائل است.

رئیس بنیاد حکمت صدرا افزود: از سوی دیگر فلسفه ملاصدرا برای همه سؤال های فلسفی که در دنیا هست پاسخگوست و در هر محیطی امکان کاربرد دارد و به عبارتی او فیلسوفی برای تمام فصول است. الان در غرب نیز بسیاری به فلسفه ملاصدرا توجه کرده اند و بسیاری از بزرگان غرب که برخی به گفته خودشان 50 سال با فلسفه سروکار داشته اند می گویند " در مواجهه با فلسفه صدرا احساس می کنیم زیر پایمان خالی است و باید برگردیم و با فلسفه شما به خودمان استحکام ببخشیم".

آیت الله خامنه ای سپس به تشریح فعالیتهای صورت گرفته در بنیاد حکمت صدرا پرداخت و گفت: در بنیاد مرکزی به نام فلسفه و کودک فعال است که با استقبال از طرف دولت و یاری آموزش و پرورش می کوشد تحولی در تعلیم و تربیت کودکان ایجاد کند، در ضمن مرکزی نیز با نام فلسفه برای جوانان به نیازهای فکری جوانان پاسخ می دهد، همچنین مرکزی نیز با نام فلسفه برای عامه که به آموزش فلسفه در سطح جامعه می اندیشد.

رئیس بنیاد حکمت صدرا یادآور شد: در سطح فعالیتهای تخصصی نیز بنیاد به نشر آثار نفیس ملاصدرا همت گماشته است، در ضمن مجموعه مقالات همایش سال 1378 در 22 مجلد، 10 جلد انگلیسی و 12 جلد فارسی به چاپ رسیده که از سوی بسیاری از دانشگاه های خارجی تقاضا شده است. مجموعا در یک جامعه به ترتیب اهمیت نیاز جامعه باید یک تفکر سیاسی صحیح برای تشکیل حکومت مفید، سالم و سازگار با مردم داشته باشیم که فلسفه ملاصدرا توانایی رفع چنین نیازی را دارد.

وی در ادامه به برگزاری همایش امسال با موضوع "انسان از وجوه گوناگون" اشاره کرد و گفت: خودشناسی از مهمترین مسائل تکامل انسان است و در این همایش هدف بررسی ابعاد مختلف انسان از جمله انسان در رابطه با خودش، با خدا، با خانواده، جامعه و در سطح جهانی بررسی می شود. در فلسفه صدرا بر خلاف فلسفه های غرب بشر از مبدأ الهی گسسته نمی شود و در رابطه با او معنا می یابد، چرا که او یک فیلسوف محض نیست و از یک طرف به مباحث دینی و کلامی و از طرف دیگر به مباحث عرفانی پرداخته است و او مسئله یگانگی ادیان را در بهترین شکل خود معرفی کرده است.

آیت الله خامنه ای در پایان بر اهمیت نقش رسانه در رساندن پیام ملاصدرا به جهانیان گفت: رسانه اگر امانتدار باشد این حکمت را به گوش دنیا می رساند و وقتی این دو دست به دست هم باشند، آمادگی ایجاد می شود و یکی از وسایل عرضه کردن مطالب همایش رسانه ها هستند و ما با امید به همکاری رسانه ها می توانیم این مهم را به ثمر برسانیم.

کد خبر 488884

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha